torsdag, augusti 20, 2009

Loud Pipes, grejer + opublicerad intervju från -96

Som ni kanske sett och hört har D-takt & Råpunk släppt en av de allra bästa svenska 90-tals plattorna, The Down Hill Blues med Loud Pipes på LP. Jag kom att tänka på att min vän Greve Ola Hakefjord hade en intervju med Loud Pipes i sitt fanzine H.B.T.I som trycktes upp i hela 9 exemplar. Jag har helt sonika snott den och publicerar den helt enkelt för er skull. Intervjun finns även med i originalutförande på bilderna under intisen. Håll till godo och köp plattan medan ni kan!

"Loud Pipes spelar en härlig hardcore-punkrock och förtjänar beröm för sin kombinerade demo & cd-debut ”Drunk For Ever”. Intervjun är gjord med Freddy Eugene hösten -96."

Hur länge har ni funnits egentligen?
Med denna sättning sedan hösten -94 tror jag.

Hur fann ni varandra & kom på idén att starta bandet?
Carl Leen har jag känt sedan -87, han sjöng ett tag med bytte plats med Nandor, det var bäst så. Nandor träffade jag via en bassist vi hade på några rep men han fick kicken. Peter kom in i bandet via Flottstock Carl Leen. Idén till bandet? Vi tänker inte därför finns vi.

Vad betyder Loud Pipes och varför valde ni namnet?
Innan hette vi ”Psychopats From Hell” men så träffade jag Nandor och på hans bas-case satt ett klistermärke med texten ”Loud Pipes Saves Life”, Loud Pipes lät ju så jävla bra så det tog vi. Höga Pipor, gick du inte i skolan eller? (Håll.Käften.Kärring.Jävel.Innan.Jag.Lägger.Till.Dej.Ett.Par.Smäller/red)

Varför tog det så lång tid mellan att demon släpptes till det att det gavs ut på skiva?
Vi hade ingen tanke på att släppa demon som CD först.

Hur har skivan sålt? Har den sålt bra utomlands?
Vet ej, men man kan ju alltid hoppas.

Hur kommer det sig att just BURN gav ut skivan? Är ni nöjda med dem eller vill ni hellre ligga på Earache?
Därför att Leffe (Burn Recordz) tyckte den var så jävla dålig. Vi är väldigt nöjda med Burn särskilt eftersom jag är kompanjon med Leffe. Den har just kommit ut med ett annat omslag i Europa om någon bryr sig. Vi har inget emot att släppa en skiva på Earache.

Vem håller i eran tröjupptryckning egentligen? Det är inte alla som har råd att trycka upp i alla jävla storlekar som ni.
Jag, varifrån har du fått för dig att det skulle vara dyrare att trycka upp i olika storlekar?

Era låtar är ju en aning längre än genomsnitts hardcorepunk-låten, någon speciell anledning? Ibland tycker jag de blir lite väl utdragna.
Är det lag på hur lång en låt får vara? Ta en fet och slappna av.

Inspirationskällor, musikaliskt och annat.
Inspiration och inspiration, vi lyssnar på Black Sabbath och Slayer förutom Nandor som lyssnar på Elvis och Boney M. Största inspirationen för man väl dock efter att ha sett på TV eller läst en kvällstidning, då vill man inget annat än att döda eller gråta. People are stupid fucks.

Musiken på ”Drunk For Ever” beskrivs vad jag sett oftast som en blandning av Motörhead och GBH, är det något ni håller med om?
Det är två av favoritbanden så det är nog kanske inte helt fel.

När kommer det ut nytt material? Kommer det också komma på Burn Rec? Kommer det vara samma stil som på ”Drunk For Ever”?
Det kom ut en ny låt på en samlingsvinyl (Frank Records) samt två nya låtar på en ny Burn samlings CD (Meanwhile, Cindy Kills Me, Uncurbed, Driller Killer, SexSexSex, Fleshrevels m.m.). Nya materialet som kommer att vara på fullängdaren är typ liknande stuk som på ”Drunk For Ever” fast bättre. Vi håller i skrivande stund på att diskutera ett kontrakt med ett utländskt bolag, men inget bestämt.

Har ni spelat live utanför Stockholm någon gång? Var och när i så fall?
Nej.

Kan man boka er för spelningar? Har ni några spikade till vintern?

Ja, det är bara att skriva till våran adress så spelar vi direkt om inte någon i bandet är bortrest. Vi har inga gig bokade.

Är det lättare att hålla sams inom ett sidoprojektband än inom ett seriöst satsande och framgångsrikt band?
Vadå sams, vi spelar för pengar.

Ok, lite musiksmak: Nämn 2 band som har fått oförtjänt dålig kritik/uppmärksamhet och två band som fått oförtjänt bra kritik/uppmärksamhet.
2 band som fått oförtjänt dålig kritik under åren: Gamla Kiss och Black Sabbath. Dom kan ju inte ens spela på sina instrument, dom slår ju bara på grejerna och skriker att man ska våldta sin mamma. Tortera Måns Ivarsson m.fl. till döds långsamt.
Oförtjänt lite uppmärksamhet: Celestial Pain, Albatross och Loud Pipes.
Oförtjänt bra kritik/uppmärksamhet: Det mesta som Calle von Sheven på House of Kicks släppt. Det verkar vara det enda som finns till svenskt hårdrock, punk, hc, death, thrash, blackmetal-liv i Sverige om man läser svensk press (ej underground), samt alla jävla pophomos som Eric Gadd, Orup, Mauro Scocco, Latin Kings + all jävla skit, jag blir så förbannad.

Hur är det ställt med Stockholms musikliv? Nått nytt bra på ingång?
Celestial Pain, Albatross och Terra Firma.

Berätta vad som är på gång med alla sidoprojekt inom bandet. Några nya utgåvor på väg eller?
Loud Pipes är ett sidoprojekt (Det menar du inte???/red) men Nandor sjunger i Brick (hur orkar han!?/red), Peter spelar trummor i Face Down och i Hobbybanden Damnation, Murder Squad och Regurgitated. Carl Leen vet i fan vad han gör, jo just det han köpte en stor jävla motorcykel i somras som han puttrar omkring på bågeträffar med. Själv har jag ett nytt band med Chris från St Vitus som heter Terra Firma. Det är 60-70-tals hårdrock, vi spelade in en demo i somras som kommer som singel på Freedom Records i höst. Bajordaj.

Något att tillägga?

Som sagt, vi vill ha spelningar, kontakta oss. Tack Ola för intervjun!

4 kommentarer:

Sylen sa...

Fan va gött!

Anonym sa...

Tjenare!

Warre hare slängt upp 2 låtar från kommande lpn/cdn "Domedagen" på myspacen... Gå in och lyssna!

www.myspace.com/warvictims

limpan sa...

loud pipes asså, en av sveriges mest underskattade punkjuveler. dags för övrigt för ola att göra ett nytt nr av hallowed be thy inavel för övrigt tycker jag... näe andreas, kom hit och sup...

Blom sa...

Pärlaband så att säga! Finns en intervju från Taskigt Drag nånstans, kommer dock inte ihåg vad det var för adress (haha).. testa go.to/madjim och kolla länkarna, så hittar du nog Taskigt Drag där.