onsdag, maj 07, 2008

Recension: TOKEN TANTRUM / AFFRAY – Split LP


TOKEN TANTRUM / AFFRAY – Split LP
(Död & Uppsväld, D&U-007)
Jag gillade aldrig riktigt Token Tantrums första släpp, 10:an Cancer of Life som släpptes av Elderberry Records. Lyssnade på den vid en handfull tillfällen för att sedan förpassa den till skivbacken (där den står än idag). 10 år senare dyker den här split Lp’n upp (släpptes nån gång i ”början” av 2000-talet tror jag) och jag kan inte sluta lyssna. Tycker sån här musik är så jobbig att beskriva, punkrötterna hörs men detta rör sig mer om Counterblast/Neurosis-influerat domedags(sludge)mangel med apfet tyngd och samplingar. Kommer ihåg att jag tyckte Cecilias röst va lite halvjobbig på första tiotummar’n men här låter det hur rått och bra som helst, gillar att det är växelsång också. Det är väldigt bra hur som helst och om du gillar Counterblast och liknande skall du absolut kolla upp det här, riktigt bra grejer. Får ta och kolla upp Cancer of Life igen… Lyssna på Contradictive Life/World/Reality och du kan inte göra annat än att kapitulera, svinbra!

I April 1999 spelade Falköpings Affray in sina bidrag till denna split och detta är min första bekantskap med bandet. Affray låter inte alls som Token Tantrum men det hörs att de båda banden har gemensamma beröringspunkter, fast Affray har en tydligare hardcore och His Hero Is Gone-influens (det går lite snabbare också) men de gör allt för att förvilla lyssnaren genom att lägga in keyboard och fiol(!). Jag gillar det här som fan och kombinationen fiol och d-takt låter inte alls konstig utan föredömligt bra. Det där ska-partiet på slutet kunde dom dock ha skippat. Detta är en ap-bra split Lp som till och med trillar in på min topp 5-lista över split Lp’s.
Jag fick denna av Not Enough Records så jag antar att du kan köpa den därifrån, gört, det är värt det!!
Andreas, Maj 2008

Affray
Not Enough Records
Masken på bloggasfuck har postat Affrays 3 släpp (denna skiva inkluderad), kolla in det om det verkar intressant, demosarna som finns ska tydligen va mer år känghållet, >>klicka här<<

1 kommentar:

Anonym sa...

Kolla in demosarna som även dom är svinbra... Bara att lalla hem dom Hedberg.