söndag, mars 04, 2012

Som att stirra in i spåkulan och se att allt bara är svart.

Fick för en gång skulle ett bra pressutskick till doomsday-mailen angående Nitads nya skiva. Har bara lyssnat en gång på 'Fuck hela världen' och titelspåret på kommande Lp'n, Rastlös & vild, men det låter jävligt gött. Plattan släpps den 4 april på Mourningwood, jag kommer köpa, lätt! Du kan förbeställa plattan på http://mourningwoodrec.com/shop

"NITAD - RASTLÖS & VILD LP/CD/digital ute 4/4

Om du trodde att Nitad spelar hardcore så är du fjorton år. Hardcore är för barn och Nitad är gubbar. Om du trodde att Nitad gillar punk så trodde du fel. Nitad gillar ingenting. Visst kan du nosa dig till influenser av Liket Lever, Iron Maiden, Jesus Lizard och Zero Boys. Eller kanske Butthole Surfers, Black Flag och Hawkwind. Men alla dessa referenser hit och dit är ju helt meningslösa. Allt är redan gjort, ingenting är nytt, och du är också snart gammal.

Nitad handlar mer om en känsla av något större. Något bredare, och rymligare. Den där enorma känslan av uppgivenhet. Som att stirra in i spåkulan och se att allt bara är svart. Ett stort svart hål som känns större än de där nattsvarta hålen i universum som du fick höra om i skolan. När du satt där och karvade bokstäver i din träbänk och tänkte på hur allt ändå kommer att implodera. Och det var väl där nånstans som du insåg att det blir fan inte mycket mer än så här.

Nitad gör musik för just dig. Musik för hon som går och går men aldrig kommer fram. För han som såg ljuset i tunneln, men nu inser att det bara blir mörkare och mörkare. Eller för dom där som alltid har haft saker inom ett armlängdsavstånd, men aldrig lyckats nå skiten.

Nitad gör ju också det, bara går och går. Dygnet runt i det där ekorrhjulet som kallas livet. De har snart gjort tusen släpp och deras musikaliska väg blir bara krokigare och krokigare. Rakare och rakare. Jobbigare och jobbigare. Du som vill ha glädje bör spana åt ett annat håll. Hos Nitad finns inget för dig att hämta. Nitad vill inte vara som du, och du vill inte vara som dom. F.H.V.

- Daniel Söderberg "

Inga kommentarer: