torsdag, oktober 27, 2011

7 snabba med Ursut

Ursut är ett jävla bra band från Malmö som innehåller 3 pers från Kontrovers och en från Project Hopeless, tillsammans gör dom, som ni kanske förstår, fin råpunk. De är på gång att släppa sitt första album, därför grabbade jag tangentbordet och manglade iväg lite frågor. Åh glöm inte att köpa plattan när den kommer, lär ju va råbra!
Ioan Ursut rymde ju från finkan genom att kleta in sig med smör och klämma sig igenom ett 17 x 49 centimeter stort hål. Vilken är er största bedrift som band!?
M: -Jag har också kletat in mig i smör
O: Förutom att vissa personer kletat in sig i smör så har vi ju lyckats med att spela in en sjukt bra skiva, det känns helt otroligt jävla fett. Den bedriften är inte illa med tanke på våra förutsättningar. Det är ju inte illa att kunna känna sig så nöjd med något, men sen är det ju vi som är nöjda, men vad alla andra tycker återstår väl bara att se.

Ni släpper snart erat debutalbum "DÅRARNAS PARADIS" på tyska La Familia Releases. Berätta lite om plattan! Har ni hållit på och krånglat mycket eller har ni bara smällt in den, är den bra osv....!?
Krånglar gör väl inga punkband, de spelar ju mest in så det har ju vi med gjort, det känns helt fantastiskt att få ihop så spontana låtar som vi gör. Det är väl den karga södern som har speglat sig i vad vi åstadkommit.

La Famila brukar ju hålla på och krångla med olika färg på vinylen, screenade omslag och sånt där, vad kan vi förvänta oss när vi väl tummar på ett ex av 'Dårarnas Paradis'?!
Exklusivitet, eller kanske så svart att det bara är kul om det är mörkt. Som det ser ut just nu så kommer det att bli ett väldigt gemytligt omslag som kommer att få en ”Gilla” status på facebook vilket som oftast är målet. Eller? Vet dock inte om det blir något screenat, men det återstår väl bara att se, jag är redan nöjd. Det finns en potentiell special edition, vi får se hur det blir med den!!

Berätta nått om Ursut för dom som bott under en sten de senaste åren och missat er!
Vi är fyra pappor till sammanlagt 7 ungar som spelar förbannad käng på lånad tid. Vi har lyckats med några sparsamma spelningar sedan vi gjorde vår första på Utkanten Festivalen i början av 2010. Vi har som mål att fortsätta att göra mer framöver och nu känns det definitivt mer intressant att spela då vår fullängdare kommer ut om en planerad månad.

Favvesupa!?
S: Skumpa
M: Jägermeister
R: Stark-sprit...hatar öl! Man blir full snabbare och tappar alla gränser och all kontroll...
O: Hembryggt kiwivin

Vid vilket tillfälle passar det bästa att dänga på 'Dårarnas paradis' och varför?!
När du kommer hem från en vanlig dag på jobbet, istället för att platt TV:n ska lysa upp ditt mörker, så kanske detta kan sätta lite perspektiv på vardagen. Jag tänker väl mycket på hur jag känner efter en dag i verkstan med ett konstant väsande och skramlande ljud från maskiner och plåt. Sen är ju detta bara just min uppfattning och mitt arbete som låter en massa.

Har du nått annat på hjärtat?
Vi har en ny hemsida som kommer att ge er den info ni möjligtvis vill ha om oss www.ursut.se sen kommer det ju snart en skiva som ni möjligtvis blir intresserade utav efter att Andreas så fint gett detta lite mer ljus. Spela kommer vi att göra, förvänta er något i början av nästa år. Tack så mycket!

Oskar

Inga kommentarer: