tisdag, mars 02, 2010

5 snabba med Steve i Counterblast

Doomsdayredaktionen har alltid gillat Counterblast, ända sedan första släppet "Prospects" som kom 1995. Och vi gillar fortfarande Counterblast därför skickade jag i väg 5 snabba frågor och Steve svarade. Kolla in videosarna längst ner här från den där Punkfesten i Sandviken för ett par år sedan, bra grejer vettdu!

1, Ni har varit inne och spelat in/håller på att spela in material till ett nytt släpp. Hur har det gått, är ni nöjda och vad kan vi förvänta oss!?
Steve: Jo vi är hyffsat nöjda. Äntligen fick vi till en ljudbild som låter som vi egentligen låter. Vi spelade in två låtar som kommer att släppas som en 10" på Alerta Antifacista lagom till den förbannade jävla snöhelvetet har smällt bort.
Båda låtarna ligger ute på Myspace så det är bara att dra dit o lyssna.

2, Har ni utvecklats något sen senaste släppet eller är det samma goa visa som gäller, ni har ju ett så gött stuk redan. Hur ser ni förresten på det här med musikalisk utveckling?
Steve: Nja jag vet inte. Det är ju ett tag sen vi slåppte nåt sist så det är väl naturligt att vi inte står och stampar på exakt samma ställe som förut. Att inte på något sätt utvecklas musikaliskt vore ju för jävla tråkigt. Grundidén är väl den samma men vi har blivit lite mer nogrannare, filmiska, proggressiva, negativa och får skiten att hålla ihop bättre nu än tidigare. Sen är vi hyffsat bra på att inta något gott till kaffet.

3, Har ni nått annat på tapeten? Snokade upp att ni ska spela i Hannover i vår, är det turné på gång eller bara några strö-gig!?
Steve: Ja vi ska göra några spelningar i vår/sommar och Hannover är en av dom. Inga turnéplaner alls. Både jag och Jocke har fått tillökning igen så det blir nog mest ströspelningar. Sen har vi 6-7 låtar till som är mer eller mindre klara för inspelning, så vi ska väl ta och skriva klart dom vad det lider.

4, Har ni några goa band eller släpp att tipsa om!?
Steve: Skulle skivgurun Ågren ha svarat på. Själv lyssnar jag inte så mycket på musik längre. Amenra och Minsk är det som snurrar mest just nu.

5, Lilla Paris har inte återuppstått eller?!

Steve: Nä tyvärr. Det har blivit en italienska restaurang som suger fet tagliatelle.

Inga kommentarer: