tisdag, maj 05, 2015

SUFFER THE PAIN – Face of doom Cass

SUFFER THE PAIN – Face of doom Cass
[Krig tejps]
Metalpunken fortsätter att manglas i Västerås. Alltid lika ivrigt och hungrigt.
'Face of Doom' inleds med ett malande intro som för tankarna till jävlig noiserock för att sedan gå över till ett ganska thrashigt versriff med tillhörande Motörhead d-takt, sen ett mellanspel efter refrängen där dom fortsätter att mala på lite som i introt, gött. 'World evil' bjuder på hyfsat hardcoreriffande i versen som skulle mått bättre av lite skitigare gitarrljud, lite mer metalspinn i refrängen som övergår till ett par tuggvändor och sedan på versen igen.
'Hell Within', tung, riffigt metal-intro till ganska snäll standard hc-vers fast med punkrock-beat, heavy metal-refräng, jag skulle aldrig kunna anklaga Suffer the Pain för att vara enkelspåriga.

B-sidan inleds med en oglammig cover av Motörheads 'Killed by death'. Lite uppspeedad så klart men utan allt drillande och glammande så hade nog Suffer the Pain-version behövt vara ännu snabbare, i alla fall för att hålla mitt intresse uppe, nu hinner jag nästan somna mellan ackordbytena. 'Faith through violence' inleds av ett gött ondske/stämningsfullt intro som övergår i d-taktsvers och sen slingig rens-refräng, för att avslutas med det inledande tunga partiet. Detta tillsammans med titelspåret är kassettens bästa spår. 'Face of Doom' bjuder inte på det där lilla extra men Suffer the Pain vet som alltid hur slipstenen skall dras! Finns även som limiterad 7:a släppt på Phobia Records
http://sufferthepain.blogspot.se/

Inga kommentarer: