tisdag, januari 18, 2011

Malmö HardcoreFest 2011

Efter förra årets succé var det ju inte mer än lag på att åka ner på hardcorefestival i Malmö. Så här i efterhand gjorde man ju helt rätt för så här trevligt borde man ha jämt. Anlände och hängde i Lautstürmers repa en sväng och drack lite föreningsinköpt starköl innan det var dags att äntra det som verkar bli Utkantens sista arrangemang då kontraktet på lokalen in förnyas. Pyramido inledde med ett schysst set som vanligt, alltid stabilt.Antar att Lautstürmer var andra bandet ut, om inte mitt minne sviker mej redan. Hade som sagt redan varit och hängt när dom repade, och så väl repet som detta framträdande va gött, dom hamrar på bra, missa dom inte på Trucken nu på Lördag. Vet inte om det var Jealous cowards som spelade efter det, risken finns att jag blandar ihop det men jag antar att det var dom som körde Black Flag-igt och var snygga, inget jag la på minnet direkt.Terrible Feelings spelade efter det. Andy från Sista Sekunden spelar trumma och det var helt okej, tror jag skulle behövt va inlyssnad för att uppskatta det till fullo. Jag tänker dock hålla öronen öppna, du kan ladda ner deras demo här. Jag vet att större delen av videosarna jag publicerar här den här gången är med band som redan figurerat här, så även Ursut som gjorde kvällens ösigaste spelning. Efter detta avvek 5 rätt skeva individer från Utkanten, för bland annat snutböter, fylla och kaos.
.
Lördagen var nog den största suck och stön-kavalkad jag upplevt på ett tag, gammal as ska inte gå på läsken, jag tycker det var rätt underhållande och gött på nått sätt, det ska kännas när man gått all-in.

CDCP inledde lördagen, inget favvoband direkt men det funkade, jag gillar sången och den stora skillnaden i ålder på medlemmarna.

Har sett Stel av Skräck på Underjorden en gång så jag sket i dom och såsade istället, fel sorts hardcore, ryggsäckshardcore.
Anatomi-71 gjorde sin andra spelning i Malmö och trots uppförsbacke med bakfylla och opepp så manglade dom på och gjorde en jävligt go spelning, det var bra ös. Avfart 33 missade jag liksom stora delar av Symptom men där hann jag med slutet i alla fall, kidsen kan. Kvällens 2 sista akter smällde på rejält, både Hårda Tider och Herätys levererade som fan, hela Utkanten flög omkring, riktigt jävla grymt. Hur bra som helst, vilken jävla helg!Bilder från tillställning hittar ni här

2 kommentarer:

Lost Johnny sa...

Ronnie Källbäck = Nya Michael Williams.

Grymt med videos för oss satar som inte kunde närvara.

Orb sa...

Instämmer med föregående talare, tack för alla videos! Svårt att närvara på allt när man är bosatt mellan två granar i Jämtland...