fredag, februari 10, 2012

PYRAMIDO / GUN MOB Split CD/LP

PYRAMIDO / GUN MOB Split CD
[Ecocentric, E.R. 172 CD]
Har haft den här splitten på vinyl ett bra tag men inte ägnat den någon större uppmärksamhet mer än att Pyramido-sidan åkt på ett par gånger, det var inte förrän Ecocentric skickade den på Cd som jag givit plattan den uppmärksamhet den förtjänar.
Brukar inte ha några större förhoppningar på tyska band men Gun Mob är min kopp java. Rensig hardcore med tunga, doomigare partier, tänker på amerikanska band som His Hero Is Gone, Artimus Pyle och annat gött, fast Gun Mob är lite meckigare. Bra blandning av punktungt, vevlall och rens, bra sång också.
Pyramido kör ju också punktungt fast helt tvärt om. Oftast tungt och sludgigt men med en stor portion sväng och enstaka utbrott/tempohöjningar. Man kan nog säga att Pyramido inte är rädda för varken Black Sabbath, His Hero Is Gone, Eyehategod eller Neurosis, inte för Cathedral heller för den delen. De 2 spår de bidrar med här är bra, gillar speciellt den vindpinade inledningen i 'In Sovereign Contempt' och den där Sabbath-tonen i 'Our last days' är jävligt go asså, men jag anser att deras bästa material finns på deras senaste fullängdare 'Salt', detta är dock stabilt material som visar att det kan svänga i träsket. Det var ju inte igår som man tyckte att båda banden på en split-cd var bra.
www.ecocentricrecords.com

Inga kommentarer: