söndag, juli 01, 2007

Kängor & Shorts


Det sista jag studiomaterial jag hörde med Rövsvett var nog coverskivan Burn the Gay Nuns som släpptes för 11 år sedan, det är möjligt att jag hört någon låt från efterföljaren All makt åt mig från 1998, men jag minns fan inte. Jag vet inte vad som hände egentligen, då jag är en stor vän av Rövsvetts tidiga material (till och med den Falske Kakaoinspektören), men jag och Rövsvett gick skilda vägar någon gång runt 1998. Kanske var det coolare och hippare band som fick uppmärksamheten, vad vet jag. Rövsvett fortsatte släppa skivor, men vilka var lyssnarna egentligen? Visst, har hört "Rövsvett i nacken" 7" (2000), men jag har inte hört en ton från deras 2 senaste fullängdare "Kick Ass" (2001, fantastisk titel)och Thitma Karin (2003), båda släppta på Amerikanska bolaget Six Weeks. Än mindre har jag hört spliten med Fett, The Dwarf 7:an eller den fantastiskt betitlade 7:an Kängor & Shorts, förrän i går då jag sprang på den sistnämnda i en vinylback. Jag slog till direkt, Kängor & Shorts, vilken hit, vilken text, 100% Rövsvett och 100% hardcore. Läs bara texten till titelspåret och hjula av lycka

Vers: Utsvängda jeans och cowboyboots av skin, kanske är din stil men inte min.
Ref: Kängor och Shorts är mina kläder, kängor och shorts i alla väder.
Vers: Aldrig kostym eller mockajacka. Ej skjorta eller slips, ingen uppklädd bracka.
Ref: Klär inte i blazer, inte i pullover. Shorts och kängor, även när jag sover.

Helt fantastiskt, eller hur. Det låter precis som ni vill att det ska göra. Är det inte dags för en ny Rövsvett-våg, är det inte dags för Rövsvett att spela på Spatt i gbg, på Verket i Umeå, på 44:an, på Fullersta,på Augustibuller och i alla andra smutsiga punklokaler? Klart dom ska är mitt svar. Köp Kängor & Shorts nu och känn peppet!

2 kommentarer:

Slobodan Burgher sa...

Att ha kängor och shorts far mig att tanka pa The Plague - pa en av deras singlar var det en bild bandet och i "publiken" ar det en kille som pogar for fullt -i shorts och kangor! Hade den bilden pa min vagg i typ 10 ar...Haller med precis, ROVSVETT rules!

Hedvux sa...

kängor och short är jävligt trüe, precis som Rövsvett. Ei Leiki Kick Ass!!