lördag, juli 09, 2016

RIP Micke Granath

Fan Micke, du var ju för gammal för att dö, du skulle ju leva för alltid. Du tillförde så mycket med din blotta existens, dina skratt och du delade med dig av det du hade fast du inte hade en spänn kvar. Du fick aldrig höra färdiga mixen av Strul 12:an, den blev deluxe, det blir din skiva Micke. Ses på andra sidan, Kramar!!

KAKAFONI – Death in mind LP

 KAKAFONI – Death in mind LP
[Mangelwax, Mangelwax 001]
Mangelprojekt från Sverige och Usa av en hög med namnkunniga medlemmar, från bl.a Makabert Fynd och gamla Doomsday-favoriter som Down och Eyehategod. Resulatet är en bra mangelkavalkad enligt fin hederlig svensk och amerikansk hardcoretradition. Växelsången gör att jag påminns om amerikanska crustcoreband som Deformed Conciense eller Disrupt, jag tänker intensiteten nu, inget nutida band rår på dom gamla guldklimparna. Musikaliskt är det första som jag tänker på tidiga Acursed, runt 'A fascist state in disguise', '90-tals ENT' eller varför inte Uncurbed. Kakafoni har lite mer metalinfluenser kanske men uttrycket är det samma, gött mangel med andra ord. 'Death in mind' innehåller 11 dängor som blåser förbi ganska snabbt, vilket är att föredra när vi snackar det här stuket. Riviga låtar och bra produktion. Inte mycket nytt under solen, men något sånt är varken jag eller Kakafoni heller ute efter. Ni vet vad ni får, en stadig dos d-taktsmangel, och vem vi inte ha det!?!?

www.facebook.com/kakafoniband

lördag, juli 02, 2016

FLYKTSODA #8 - Zine

FLYKTSODA #8 - Zine
[A5, 20kr]
Flyktsoda fortsätter att spruta ur sig nummer och verkar inte tappa andan. I 8:an stiftar vi bekantskap med Groteskha, Sörling, Sju Svåra År, Insidious Process, Cruthes, Benmjöl och Crush & Create Records, recensioner och lite krönikor tillkommer också. Bra och informativa intervjuer som inte är för standardiserade. Klassisk klippa & klistra-layout enligt god 90-talas tradition. Välskrivet, lättläst och intressant, spana in! Nummer 9 och 10 finns ute redan nu, spana in, 10:an är dessutom på engelska (recension kommer kanske snart)

 www.facebook.com/flyktsodafanzine