måndag, november 23, 2015

Gigtips Sthlm, Jönköping, Arvika, Göteborg


RAJOITUS / RATSTAB – Split 7”

RAJOITUS / RATSTAB – Split 7”
[Reality is a cult/Riotous outburst/Patac]
Rajoitus inleder med ursnyggt hardcoreriffande i 'Aivopestyja Ruumiita'. Det är så här jag vill ha det, fina grejer alltså, med vibbar som stinker svenskt 80-tals hardcore. I mina öron kan inte den här Boråsligan misslyckas, de vet mycket väl hur det ska låta och svarvar helgjutna hardcorehits på löpande band. Tycker att singelformatet är gjutet för dom, visst split-tolvan med Utanförskapet va rågrym men det är det korta och explosiva som jag vill åt. 5 låtar på under 5 minuter, det är så det ska va. Inget snack, hardcore attack!
Jag vet inte vad Ratstab, hemmahörande i Providence, Long Island,  tänkte riktigt när dom lade baskaggen längst fram i produktionen, men jag gillar det i alla fall inte. Det blir det enda jag tänker på, och inte deras noisiga och skitiga renshardcore. Gjorde en fuling och lyssnade på låtarna från deras bandcamp med dåliga hörlurar istället, då är inte baskaggen lika framträdande, blev mycket bättre. Favvolåt är 'He's back' och avslutande 'Chaos & insanity'. Gött rens!

onsdag, november 11, 2015

Gigtips GBG

13/11 2015 BENGANS FIK: DET ENDA ALTERNATIVET (halva Bäddat för trubbel) + STRUL. 60 spänn. Första band kl 21:00. Marko Gillingsmark spelar skivor
 
LÖRDAGEN DEN 14:E NOVEMBER @ 128(A)
KUUDES SILMÄ (finland) http://kuudessilma.bandcamp.com/
Rå och mörk Goth/Post-Punk från Helsingfors influerade av band som Rudimentary Peni, The Cure, The Mob och Killing Joke. Kuudes Silmä blåste sönder alla våra skallar på K-town tidigare iår, så detta kommer bli så jävla bra!!!!!!!!!!!!

VILDVITTRA (jönköping) http://vildvittra.bandcamp.com/
Melodiös aktivistpunk, sjukt svängigt å peppigt.

+ Ett band till. Mer info kommer snart.
Insläpp kl.21(första band kl.22)
Veganskt å käka för småa pengar.


måndag, november 02, 2015

BAD NERVE – s/t 7”

BAD NERVE – s/t 7”
[Ny Våg, Ny Våg 135]
Träffsäker hardcorepunk från Umeå som låter Usa tidigt 80-tal, samtidigt som Umeåkopplingen hörs relativt tydligt. Låter jävligt bra, välgjort och är välljudande. Snöade in lite på texterna (obs mycket ovanligt, brukar inte palla med) men 'War Games' fångade mitt intresse, där uppmärksammas att modern krigföring (med smarta bomber och drönarattacker) tagit efter moderna dataspel så mycket att man inte längre reflekterar över om en skjuter en riktig människa eller en animerad figur i huvudet. Gillar den typen av texter, bra grejer. Annars rör det sig om osnuten hardcorepunk i midtempo, får Regulations/Umeå-vibb ganska omgående men störst bov i dramat är tidig hardcore och punkrock på Amerika. Avslutande 'We lost our way' har en lite mer postpunkig uppsyn som även den låter mycket klädsamt. 5 låtar bra musik, skaffa!

https://www.facebook.com/BadNerve