söndag, januari 31, 2010

Crime City Hardcore Fest

Nyss hemkommen från Malmö efter en mycket bra och trevlig helg, gillade festivalen som fan, filmade massa som kommer upp i veckan, postar en bild på helgens inköp, som ni ser är det coolaste Herätys-tröjan med Jallo på, kunde inte låta bli att köpa den, ett genidrag är det hur som helst.
Ni kanske undrar vilka Sveriges bästa hardcoreband är!? Jo dom heter Herätys och Skitkids, fyfan va bra det var!
Jag är sveriges segaste recensent men det kommer komma upp lite skit i veckan hoppas jag.

tisdag, januari 26, 2010

Gigtips Göteborg


+
på Trucken
29/1 Span (Nytt Psykadeliaprojekt med bl a Petrus och Timo från First Band From Outer Space)
30/1 Giftgasattack

måndag, januari 25, 2010

Herätys Lp ute nu

Herätys 12 låtars debut 12" är klar och kan inhandlas hos Not Enough. Gör't, det låter bra som fan, knalla över till deras myspace för smakprov, denna ska införskaffas snarast, gött med Tottismangel! Ei Leiki!

Avskum på Svt


Avskum
intervjuas av Värmlandsnytt, inte ofta det är HC på SVT inte. Spana in, finns lite klipp från deras Japanturné http://svtplay.se/v/1847508/avskum

söndag, januari 24, 2010

Video med Sub Alert

Sub Alert lirade i fredags också, dom piskade på bra och här nedan ser ni en av deras låtar, det blev en Minor Threat-cover på slutet också (och en Krimtänk tror ja) men det missade jag att recorda!

lördag, januari 23, 2010

Giftgasattack + Krimtänk-videos

Ovan nämnda spelade på Egalia igår, bra kväll som fan, bra ös på alla fronter. Giftis levererade som fan, ja blev imponerad. Krimtänks spelskicklighet imponerade kanske inte, det gör däremot spelglädjen och intensiteten, vilket framträdande, gillade speciellt när basisten slutade spela (som syns på videon), mycket bra och intensivt gig, pärla som alltid på Egalia!

torsdag, januari 21, 2010

Ursut, nytt pisk från Malmö

Nytt hardcore-vev från Malmö med bland annat Oskar från Project Hopeless i sättningen, tippar även på en eller ett par från Kontrovers (men det märks väl). Det låter fint som fan, bra låtar och bra ljud på inspelningen, lika bra och släppa på vinyl på en gång antar jag! Ursut spelar på Malmö Hardcorefest den 29/1, som för övrigt är utsålt. Gött med kvalle, spana in!!
www.myspace.com/ursut

måndag, januari 18, 2010

re:upload Dislars - Anti

Har lagt upp Dislars demo 'Anti' för nedladdning igen om det var någon som missade den förra gången. Medlemmarna från Dislars spelade senare i band som Burst, Nasum, 59 Times the Pain, Anatomi-71 och Pyramido
Ladda Ner

lördag, januari 16, 2010

Gigtips Göteborg

+
Club Go By Bus (Egalia)
Torsdagen den 28:a januari
DE HÖJE HAELE(DANMARK)
EIN, ZWEI,DIE!(GBG)
BITTRA MINER(GBG)

20:00, 40kr

Gigtips Malmö

Enligt rykten finns det färre än 50 biljetter kvar, så skynda om du vill gå, kolla in hos Sörling för mer info

måndag, januari 11, 2010

Videosynder från the past

Tycker ni att dagens emokids (finns dom kvar förresten?) är pinsamma och fåniga? Hc-kidsen från Umeå kunde fan också när det begav sig på nittio-talet, åh vad fantastiskt speciellt allt skulle va. Jag vet att ni skäms!

söndag, januari 10, 2010

ANATOMI-71 – På Giftets Vingar 12”

ANATOMI-71 – På Giftets Vingar 12”
(Halvfabrikat, Halvlp034)
Fjolårets 12” till rakning, skapligt försenad recension, men det är så jag rullar! A-sidan inleds med ’Det är bara svinen som hörs’, en snabb jävel med bra attack och riv som handlar om vilka det är som får plats i dagens mediasamhälle. Var inte särskilt impad när dom slängde upp den här på deras myspace men det har växt till sig riktigt bra och jag diggar, finfint solo där också!
’Slutstation Snutstation’ en punklåt som inte känns som en punklåt utan har mer rock/metal-stuktur fast ändå egentligen inte är annat än en punklåt. Gillar den delvis men låtstukturen förvirrar mig lite och gör att mitt fokus flyttas från att uppskatta flow, attack och sväng till att snöa in på låtuppbyggnaden, det kanske ska ses som ett plus egentligen förresten!?
’På Giftets Vingar’ Attack och kravallmangel åter igen, bra vev som fan och jag gillar det där ”gammelmetal”-tugget och doom ’n gloompartiet som kommer in i mitten, heavy rock och hardcore är helt klart kompatibelt, mycket bra!
’Applåd med en hand’, midtempo och dubbeltramp, gillar inte första refrängen nått vidare men när den andra går över i tyngre hardrockin’ tongångar är det ju pärla! Gött lite Motorhead-driv/stuk på nått sätt, jag gillar. ’En fot i graven en i klaveret’, redig kravallstänkare med fintfint d-vev, en ganska klassisk A-71-låt tror jag att jag skulle vilja säga, med trevligt solo. ’Sgt Peppers loser hardcore band’, midtempo 4-taktare av rang, bra låt, lustig text och ett jävla sväng, en riktig dänga. Lätt bästa låten på skivan, gillar rockbryggan (eller vad det nu kallas) där också, mycket bra, instant classic i min bok! ’Ad Nauseam’, avslutar plattan fint med gästsång från Gunnar från Avskum, gött stuk på låten, gillar versen speciellt . Anatomi-71 levererar som alltid och på ”Giftets Vingar” finns det mycket som är riktigt gött, personligen så tyckte jag nog om ”Mot nya höjder” lite mer. Som vanligt är det tajt spelat, snyggt layout, bra ljud, bra texter och bra sång, du hajjar…

Putrid Filth kör igen!

Brukar ramla in på Putrid Filth's hemsida några gånger per år för att se om det kommit upp några nyheter, till min stora glädje hade det gjort det den här gången. Rodrigo låter meddela att han kör i gång med PFC igen men bara kommer att släppa sjutummare i begränsad upplaga, 250 ex per platta. Först ut är finn-hc-manglarna Raakakopio från Malmö, bring it on!

torsdag, januari 07, 2010

Video blast from the past!

Slösurfade runt lite på tuben och halkade från Avskum och Skitkids in på Kontrovers och vidare till Intensity. Jag har alltid gillat Intensity, och gör det fortfarande, gillade att det var hardcore fast hårdare och utan blanka basketshots och fula gympadojjor. I alla fall, hittade den här videon så är riktigt fin, får spinna 'Wash of the lies' ett par varv sen! Håll för övrigt ögonen uppe efter Roddes nya rensband, Quick Fix, som släppt en ensidad 7" på www.adult-crash.com och som har en ny 7" på gång i år på samma bolag.

lördag, januari 02, 2010

Stalltips 2010!

Så här i listtider passar jag även på att tipsa om lite band som du bör hålla utkik efter under året, förstått!?

Growing Pains
Solig hardcorepunk från västkusten med medlemmar från bl.a Anchor och Damage Control. Låter jävligt gött, kommer en 4 låtar Ep på Monument Records. Gillar du Descendents och annan lallig hardcore ska du kolla in!Herätys
12" kommer ut på Not Enough, förträffligt Tottis-finnmangel, approved by Jallo, inspelat hos Jutte, say no more.
Insidious Process
Medlemmar från Illdåd, Vicious Irene, Protestera, Leda, Nödslakt.
Frida som spelade gitarr i Nödslakt vrålar i det här rensbandet som kör lite brutal 90-tals (UK) käng/crust-stuk. 7 låtars demo ute nu. Håll utkikk!
TOW Tomas Hallbom från Breach har ett nytt band, finns en låt på myspacen, gillade du Breach kommer du gilla det här, jag diggar!